SAHABat..

Friday, November 30, 2012

Malaysia vs Indonesia... AFF Suzuki Cup 2012



Risaunya nak tgk live kat stadium Malaysia vs Indonesia besok.. huhu...
Sekarang ni kat FB memang tengah perang lah antara Malaysia and Indonesia..
Yang jeliknya.. Admin pun macam mencurahkan minyak ke dalam api untuk menyemarakkan api benci antara Malaysia and Indonesia..
Dah lah nak perginya sekeluarga.. Takut mak serik je nanti nak pergi tempat macam ni..
Ayah plak memang jenis yang tak suka orang ramai...
Hmmm... ntah lah...
Tapi yang penting.. berdoa agar Malaysia menang besok... so tak delah sia-sia datang dari jauh tuk attend perlawanan ni....


Please.. jangan nak tambahkan lagi kebencian kalian antara Malaysia and Indonesia..
Yang lepas tu lepas lah... saper yang kalah ke.. saper yang menang ke... Tu sumer dah jadi sejarah.. yang nak ungkit kisah yang dah lepas buat apa? Baik korang duduk.. solat hajat.. doa kan yang terbaik untuk team Harimau Malaya... Daripada korang duduk depan laptop or komputer.. perang keyboard.. hamburkan kata-kata cacian dan fitnah.. rajinlah plak korang nak photoshop gambar tuk buat orang lain sakit hatikan? Bertambah-tambahlah catatan malaikat kat kiri tu ekh.. sudah lah.. tak payah buang masa dan tindakan kalian tu seperti orang cetek ilmu dan tidak beriman...


Sekali lagi.. tak payah layan ejekan dan cacian pihak lawan... lebih baik korang berdoa as orang yang teraniaya tuk team Harimau Malaya menang... itu lebih baik.. jangan jadi najis!

1 comment:

  1. Hi,
    I am from Virat Bharat I Saw This Blog. This Is very Informative to our Youth. Really Good If you Want to see our Site You can easily Visit

    http://www.viratbharat.com/

    Thanking You
    Puneet Kardam

    ReplyDelete